بررسی مقایسه ای دو سازه فیزیکی ومجازی کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی:
کتابخانه مجازی دانشکده ما به شکل اینترنت و اینترانت قابل بازسازی است. در شکل اینترانت آن ـ که استفاده از محیط وب را محدود به درون سازمان می کند ـ نیازمند تعداد قابل توجهی دستگاه کامپیوتر هستیم .چرا که تمام مراجعه کنندگان به ساختمان فیزیکی کتابخانه می بایست به
ساختمان مجازی آن مراجعه کنند .که در این صورت فضای مورد نیازاین دستگاه ها ( البته با در نظر گرفتن تیپ ایده ال ) احتمالا معادل فضایی خواهد بود که کتابها درکتابخانه فیزیکی اشغال کرده اند . بنابراین بازسازی این سازه در اینترنت برتری دارد . علاوه بر این در این صورت به مزیت همه جایی و هر زمانی بودن این سازه هم دست می یابیم. ( سازه فراجغرافیایی)
اجزای کتابخانه که باید به محیط مجازی منتقل شوند شامل کتابها ومجلات دریک دسته بندی کلی اند.که هر دوی آنها به وسیله تبدیل به فایلهای pdf در فضای مجازی قابل استفاده اند.در این روش با ارائه تمام مشخصات کتاب از جمله فهرست و همین طور امکان مطالعه آن از طریق مانیتور کامپیوترهم از استهلاک منابع جلوگیری می شود و هم امکان استفاده همزمان برای همگان فراهم می شود .
اما سایت موجود دانشکده :
1. این سازه در محیط اینترانت راه اندازی شده است.
2. این سازه را نمی توان کتابخانه مجازی نامید چراکه صرفا محل کتاب در قفسه ها و نهایتا مشخصات کتاب را به کاربر می دهد بنابراین سایت جستجوی محل کتاب است.